Afgelopen nacht op NPO Radio 1 (Better Call Saul, De Deurzakkers en Op Eigen Benen)

"Goh Martijn, wat doe jij nou precies bij de radio?" is een vraag die ik vaak krijg, vooral van collega's bij de bank waar ik werk. Meestal gevolgd door "Ik moet het toch echt eens gaan luisteren, hoe laat kan ik jou horen?" 

Als ik dan vertel dat ik nachtradio maak, blijkt ineens dat ze slapen belangrijker vinden. Ik vertel die collega's dat ze via de website van NPO Radio 1 alles van die zender terug kunnen luisteren. Maar eerlijk? Ik denk dat geen van hen ooit de moeite heeft genomen om dat te doen.

Nog zo'n terugkerend thema: "Komen die mensen écht 's nachts hun bed uit voor jullie?" Antwoord: ja. En daarom ga ik vanaf nu op woensdagen steeds wat interviews delen. En om luchtig te beginnen heb ik van afgelopen nacht wat zachte onderwerpen gekozen. Oh en: de andere stem die je hoort in de interviews is die van medepresentator Robert Smid.

Better Call Saul
Met filmjournalist Omar Larabi belden we over de Breaking Bad-spinoff Better Call Saul:

De Deurzakkers
Een uur later waren ze te gast bij Giel, maar in carnavalstijd is alle promotie welkom. En dus hadden we om 5 uur ineens de Deurzakkers in de studio!

Op Eigen Benen
Deze week verschijnt het boek ‘Op Eigen Benen’ van de Utrechtse fotograaf Gert-Jan Peddemors. In zeven maanden trok hij van Estland naar Kazakhstan en doorkruiste hij nagenoeg alle voormalige staten van de Sovjet-Unie.

Meer horen? Terecht. We hadden prachtige live muziek van Darlyn, spraken Han ten Broeke (VVD) over de vredesonderhandelingen in Minsk, hadden het met ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande over een strijkijzer dat vandaag de lucht in wordt geschoten, met Madeleine van Toorenburg (CDA) over de uitbreiding van bevoegdheden van de inlichtingendiensten en nog een hoop meer.

Via de website van NPO Radio 1 kun je alle uren in hun geheel terugluisteren. Kies voor 11 februari 2015 en selecteer 02:00, 03:00, 04:00 of 05:00 (normaal ben ik alleen die laatste twee te horen, dit keer ook tussen 2 en 4).