11 knakworsten in een blik? Stop met die priemgetallen!

Update 29/11/2015:
Logica heeft gezegevierd. Unox heeft naar me geluisterd. Of zouden ze het zelf hebben bedacht?


Noem me een mierenneuker, een azijnpisser, een autist desnoods. Maar dit moet me van het hart.

Ik ontbijt soms met broodjes knakworst. Daar mag je van alles van vinden en ik vind het lekker. Het wordt me door Unox alleen knap lastig gemaakt. Sinds een tijdje zit er 10% extra in een blikje Knaks. 10+1 = 11 worstjes dus. En dat is onmogelijk normaal te verdelen over mijn witte puntjes. Kijk maar:

Worstjes per broodje bij 3, 4 en 5 broodjes.

Worstjes per broodje bij 3, 4 en 5 broodjes.

Voor mij is het probleem nog wel op te lossen. Vanmorgen had ik drie broodjes met drie worstjes, en eentje met twee. Maar wat als je een gezin moet voeden? Met hoeveel mensen je ook bent, 11 worstjes kun je nooit eerlijk verdelen (tenzij je met z'n elven bent, natuurlijk). 11 is namelijk een priemgetal. Alleen deelbaar door 1 en door zichzelf.

Zo moeilijk hoeft het niet te zijn, bewijst... tsja... bijna ELK product in de supermarkt. Mijn witte puntjes komen in een verpakking van 6 (deelbaar door 2 en 3), in een krat bier zitten 24 flesjes (deelbaar door 2, 3, 4, 6 en 12) en eieren komen meestal met 10 (deelbaar door 2 en 5).

Zijn het dan alleen de knakworsten die worden verpakt in een priemtal? Nee, het gaat ook mis bij Bolletje Beschuit (13x), Twix Mini's (17x) en Aviateur Gevulde Kano's (7x). Jongens, maak het iedereen gemakkelijk en stop er gewoon mee. Dankjewel!